Οδηγίες – Επαναλειτουργία σχολείου

Έφτασε η ώρα να ανοίξει πάλι το σχολείο και χρειάζεται να γνωρίζετε τα παρακάτω σχετικά με τα μέτρα και τις διαδικασίες που θα εφαρμοστούν με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών/τριών του σχολείου:

  1. Η προσέλευση στο σχολείο και η παραμονή σε όλους τους χώρους επιβάλλει τη χρήση μάσκας από όλους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό.
  2. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα είναι το ίδιο με αυτό που είχαν οι τάξεις πριν κλείσουμε. Από τη Δευτέρα ξεκινάει και το Ολοήμερο.
  3. Τα παιδιά με πυρετό και συμπτώματα covid-19 παραμένουν στο σπίτι και πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες χωρίς απολύτως κανένα σύμπτωμα πριν επιστρέψουν στο σχολείο. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε αυτή στην παρούσα κατάσταση προέχει Η ΥΓΕΙΑ και όχι τα μαθήματα. Όπως και πριν κλείσουμε θα επικοινωνούμε καθημερινά ώστε να μαθαίνουμε τους λόγους απουσίας των μαθητών.
  4. Πάντα να υπάρχει διαθέσιμος κάποιος ενήλικος να πάρει από το σχολείο παιδί που δεν αισθάνεται καλά. Να έχετε πάντα ανοιχτό το τηλέφωνό σας. Ο τρόπος που θα παίρνουν τα μαθήματα οι άρρωστοι μαθητές/τριες θα καθοριστεί από τον/τη δάσκαλο /α.
  5. Τα διαλείμματα θα γίνονται χωριστά και οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο σε συγκεκριμένους χώρους ανάλογα με την τάξη τους. Όταν βρέχει παραμένουν στις τάξεις.
  6. Το κυλικείο θα λειτουργήσει κανονικά με τους κανόνες που προβλέπονται, ενώ από την Δευτέρα ξεκινούν και τα σχολικά γεύματα.
  7. Στο σχολείο έγινε απολύμανση και τη Δευτέρα θα δοθούν μάσκες. Έχουμε φροντίσει να υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών, καθαριστικών και πολύ πετρέλαιο για θέρμανση αφού οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές για να αερίζονται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου θα βρίσκεται καθαρίστρια και θα καθαρίζονται συστηματικά αίθουσες ,τουαλέτες ,σκάλες, πόμολα κλπ. Η αίθουσα Πληροφορικής απολυμαίνεται πριν από κάθε μάθημα. Οι αίθουσες που χρησιμοποιούνται για το Ολοήμερο απολυμαίνονται πριν μπουν και αφού αποχωρήσουν οι μαθητές
  8. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε όπως πριν το μέτρο της σταδιακής αποχώρησης των τμημάτων από τις δύο πόρτες με το ίδιο πρόγραμμα που είχαμε πριν κλείσουμε. Επειδή κατά την πρωινή προσέλευση δεν παρατηρήθηκε συνωστισμός , ο σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε η προσέλευση να γίνεται κανονικά από 08.00 έως 08.15. ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή το ζητούμενο είναι να μη δημιουργείται συνωστισμός ενηλίκων θα πρέπει οι γονείς όταν τα παιδιά μπουν στο προαύλιο αμέσως να αποχωρούν. Το ίδιο και στο σχόλασμα όπου θα πρέπει επίσης να είστε έγκαιρα στην πόρτα, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Τα παιδιά να έχουν στην τσάντα τους ομπρέλα γιατί η αποχώρηση τις μέρες που βρέχει θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο.
  9. Στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δεν μπαίνουν γονείς. Η επικοινωνία με τον διευθυντή ή τους δασκάλους γίνεται τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά ή μετά την αποχώρηση των μαθητών αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση .Οι Βεβαιώσεις και τα άλλα έγγραφα αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή.
  10. Όσοι δανείστηκαν laptop ή tablet πρέπει τη Δευτέρα να το επιστρέψουν

Αγαπητοί γονείς, η κατάσταση που ζούμε εδώ και 10 μήνες μας έχει κουράσει όλους και έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα σε μεγάλους και παιδιά. Ωστόσο δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, αλλά να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας γιατί ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και πολύ μεγάλος. Καλή Χρονιά με υγεία