Γενικές οδηγίες για την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς,

ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!

Σε αυτό το κείμενο θα σας δώσουμε τις γενικές οδηγίες για την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο.Αναλυτικά θα ενημερωθείτε στις συναντήσεις που θα γίνουν με το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς.

  1. Η προσέλευση στο σχολείο και η παραμονή στους εσωτερικούς χώρους επιβάλλει τη χρήση μάσκας από όλους μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ. Επειδή η μάσκα προφυλάσσει την υγεία όχι μόνο αυτού που τη φοράει, αλλά και την υγεία των άλλων, κανείς μαθητής δε θα  μπαίνει στο σχολείο χωρίς μάσκα. Είναι κοινωνική υποχρέωση και πρέπει να το αντιληφθούμε και να το υπερασπιστούμε όλοι.   
  2. Τις μάσκες τα παιδιά θα τις φορούν κατά την προσέλευση, μέσα στις τάξεις, στους διαδρόμους και στο κυλικείο. Κάθε μάσκα θα τοποθετείται σε χωριστό σακουλάκι και εκεί θα την ξαναβάζουν μετά τη χρήση και πριν βάλουν την καθαρή. Είναι επίσης απαραίτητο να έχουν πάντα μαζί τους ένα μικρό μπουκαλάκι με αντισηπτικό.
  3. Μαθητές με σοβαρό νόσημα (που ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται στη σελίδα 11 των οδηγιών του ΕΟΔΥ παραμένουν στο σπίτι και τα μαθήματα γίνονται με τηλε-εκπαίδευση)
  4. Είναι στοιχειώδες, τα παιδιά με πυρετό και συμπτώματα ίωσης να παραμένουν στο σπίτι και να μην έρχονται σχολείο. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αν κάποιο παιδί παρουσιάσει αδιαθεσία ή πυρετό οδηγείται στην αίθουσα της βιβλιοθήκης και ειδοποιούνται οι γονείς του να έρθουν να το παραλάβουν
  5. Παρακαλούμε να έχετε ανοιχτά τα τηλέφωνα και πάντα να υπάρχει διαθέσιμος κάποιος να πάρει από το σχολείο παιδί που δεν αισθάνεται καλά. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους μαθητές οι οποίοι συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές που συγκατοικούν με κάποιο άτομο (γονέα ή αδελφό/η) ο οποίος ανήκει σε ευπαθή ομάδα έρχονται κανονικά στο σχολείο
  6. Δε θα υπάρχει τηλε-εκπαίδευση με τη μορφή που γίνονταν στην περίοδο της καραντίνας.
  7. Επειδή η ύλη της περυσινής Α τάξης δεν ολοκληρώθηκε, τα τμήματα της Β? τάξης θα τα αναλάβουν οι περυσινές δασκάλες που γνωρίζουν τα κενά της ύλης που διδάχτηκαν.
  8. Τα ολιγομελή τμήματα του σχολείου τοποθετήθηκαν στις αίθουσες του πέτρινου που είναι μικρότερες.
  9. Τα διαλείμματα γίνονται χωριστά και οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο σε συγκεκριμένους χώρους ανάλογα με την τάξη τους. Όταν βρέχει οι μαθητές παραμένουν στις τάξεις.
  10. Το κυλικείο θα λειτουργήσει κανονικά με τους κανόνες που προβλέπονται.
  11. Υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αντισηπτικού και μάσκες. Στις τουαλέτες υπάρχουν χαρτοπετσέτες και σαπουνοθήκες.
  12. Στο σχολείο θα βρίσκονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του δύο καθαρίστριες.
  13.  Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται και από τις δύο πόρτες σύμφωνα με το πρόγραμμα:
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΟΛΗ&ΔΗΜΗΤΡΙΟΥΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
ΤΑΞΗ ΑΤΑΞΗ Β
ΤΑΞΗ ΕΤΑΞΗ Γ
ΤΑΞΗ ΣΤΤΑΞΗ Δ

Οι ώρες αποχώρησης θα ανακοινώνονται ανάλογα με το πρόγραμμα.

  1. Στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δεν μπαίνουν γονείς. Η επικοινωνία με τον διευθυντή ή τους δασκάλους γίνεται τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά ή μετά την αποχώρηση των μαθητών. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα διάφορα έγγραφα να αποστέλλονται από το σχολείο σε ηλεκτρονική μορφή.
  2.  Επειδή δεν μπορούμε να συναντηθούμε όλοι μαζί, ούτε υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να κάνουμε τηλε-συνάντηση όπως το καλοκαίρι , οι συναντήσεις των γονέων με το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου θα γίνεται ανά τάξη. Θα αρχίσουμε τις συναντήσεις με τους γονείς της Α? τάξης τη Δευτέρα στις 9:15
  3. Το μάθημα της πληροφορικής θα γίνεται στο εργαστήριο και μετά το τέλος του μαθήματος θα καθαρίζονται οι πάγκοι, τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια. Το μάθημα της γυμναστικής θα γίνεται χωρίς μάσκες οι μπάλες και τα λοιπά αντικείμενα τα απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση.
  4.  Στις τάξεις θα αφιερωθεί πολύς χρόνος για να εκπαιδευτούν οι μαθητές πώς θα χρησιμοποιούν τις μάσκες, πως θα πλένουν τα χέρια, να τηρούν αποστάσεις κλπ
  5.  Το σχολείο υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών: λείπουν δάσκαλοι, και εκπαιδευτικοί Γυμναστικής, Αγγλικών, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής. Επομένως δεν μπορεί να λειτουργήσει το Πρωινό πρόγραμμα μέχρι τη 1.15 ούτε το Ολοήμερο. Η Ε΄τάξη θα χωριστεί σε τρία τμήματα όταν τοποθετηθεί δάσκαλος
  6. Τη Δευτέρα 14/9 οι μαθητές θα έρθουν με τσάντες για να πάρουν τα βιβλία τους. Την Τρίτη θα σχολάσουμε 11.30 και τις άλλες ημέρες της εβδομάδας  12.25.

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου