Σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά παιδιά,
στην προσπάθειά μας να έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία μαζί σας και με τα παιδιά για παιδαγωγικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους, δρομολογούμε τη διαδικασία των ζωντανών/live μαθημάτων (σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση), παράλληλα με τις δραστηριότητες που θα παίρνετε μέσω ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Για να γίνει αυτό σε πρώτη φάση θα θέλαμε να διαβάσετε το κείμενο που επισυνάπτουμε στο τέλος και να συμπληρώσετε αν συμφωνείτε με τα στοιχεία και την υπογραφή σας.

[Πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας, το όνομα του μαθητή/μαθήτριας του οποίου είστε ο κηδεμόνας και κάτω αριστερά από την αίτηση (εκεί που υπάρχουν οι πολλές τελείες) ξαναγράφετε το όνομά σας (αντί υπογραφής) και μας το στέλνετε πίσω στο emai: 1dimperam@sch.gr.

Η διαδικασία αυτή (τα ζωντανά μαθήματα)- όπως και η ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που κάναμε μέχρι τώρα- δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο συνιστάται για πολλούς και διάφορους εύλογα κατανοητούς λόγους.

Η συμπλήρωση της αίτησης διασφαλίζει όλους μας ότι αποδεχόμαστε την “ζωντανή/live” επικοινωνία με τους μαθητές μας μέσω της πλατφόρμας WEBEX που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας, κάτι που σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και την ευθύνη να παραβρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων για να διασφαλιστεί το γεγονός ότι δεν θα βρίσκονται οι μαθητές χωρίς επιτήρηση στο διαδίκτυο και γενικά θα τηρούν τους κανόνες που θα καθοριστούν από τα πρώτα μαθήματα. Είναι επίσης απαραίτητη η συναίνεσή σας, καθώς στα ζωντανά μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα ο μαθητής να ανοίξει την κάμερά του και φυσικά το μικρόφωνό του για να επικοινωνήσει.

Σίγουρα όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για όλους μας. Σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα τεχνικά ή άλλα. Αλλά με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρουμε να έχουμε μια πιο άμεση και ανθρώπινη επικοινωνία.